Blauw-Wit 1 incasseert nederlaag tegen koploper Stormvogels

Op zaterdag 30 september moesten Blauw-Wit 1 en 2 naar West-Kapelle voor de uitwedstrijden tegen K.V. Stormvogels. Blauw-Wit 2 verloor helaas en moest hun plek in de ranglijst afstaan aan Stormvogels 2. Om 16 uur wachtte Blauw-Wit 1 de moeilijke taak om met twee punten terug naar Kloetinge te keren.

Bij afwezigheid van Denny, die voor de 2e keer vader is geworden, was er een basisplaats voor Martijn. In de beginfase gingen beide ploegen gelijk op. Blauw-Wit kwam op een 0-1 voorsprong maar door twee doelpunten van Stormvogels stond het 5 minuten later 2-1. Het was stuivertje wisselen want Blauw-Wit pakte de voorsprong weer terug, 2-3. Hierna had Blauw-Wit moeite om de korf te vinden en een sterke fase van Stormvogels waarin er door hun vijf maal gescoord werd, zorgde ervoor dat zij uitliepen naar 7-3. Na een doelpuntloze fase van 15 minuten aan Blauw-Wit zijde scoorde men vlak voor rust nog een doelpunt maar liet ook nog een doelpunt door. Beide ploegen zochten dan ook de kleedkamer op met een 8-4 ruststand.

Na rust ging Stormvogels verder waar het gebleven was en Blauw-Wit was niet bij machte om dichterbij te komen. Waar men een doelpunt scoorde, kreeg het er twee tegen. Stormvogels breidde de voorsprong verder uit, via 9-4 werd het 11-6 en vergrootte ze de voorsprong naar 14-6. In de laatste minuten scoorde beide ploegen nog twee keer en dat bracht de eindstand op 16-8.

Tegen de koploper 16 tegendoelpunten krijgen is zo slecht nog niet maar zelf 8 doelpunten scoren is veel te weinig. Er zal dus vooral gewerkt moeten worden aan het afmaken van de kansen. Volgende week moet Blauw-Wit 2 om 11 uur tegen Ondo 4 in Middelburg en Blauw-Wit 1 om 16 uur tegen Scheldevogels in Bergen op Zoom. Blauw-Wit 1 en Scheldevogels 1 hebben beide 4 punten, belangrijke wedstrijd dus. Alle support is dan ook welkom!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *