Blauw-Wit 1 KAMPIOEN!

10 februari. Eindelijk was het zo ver, de kampioenswedstrijd voor Blauw-Wit 1. Aan het begin van het seizoen was maar een doel gesteld: kampioen worden en promoveren naar de 3e klasse. Dat kon die bewuste zaterdag al gerealiseerd worden in een directe ontmoeting met de enig overgebleven concurrent K.V. Luctor. Met een zo goed als complete selectie reisde Blauw-Wit af naar Terneuzen. Helaas zag men eerst het 2e verliezen waarna het om 16.50 de beurt was aan het eerste om de titel in de wacht te slepen. 

Het begin van de wedstrijd liep tot 3-3 gelijk op. Hierna pakte Blauw-Wit steeds een voorsprong van een à twee doelpunten. Via 3-5 werd het 5-7 en liep de score op naar 7-9. Vlak voor de rust maakte Blauw-Wit twee hele belangrijke goals waardoor men met een verschil van vier doelpunten gingen rusten, 7-11. 

Geconcentreerd blijven spelen de tweede helft. Ondanks de voorsprong van vier doelpunten was de buit nog niet binnen. Direct na rust vergrootte Blauw-Wit de voorsprong naar vijf doelpunten. Luctor gaf nog niet op en bracht met twee goals het verschil weer terug naar drie, 9-12. Blauw-Wit maakte er 9-13 van maar de Terneuzenaren kwamen toch weer terug tot op twee goals, 11-13. Dit had Luctor veel kracht gekost en hierna was het dan ook gedaan met de comeback. Blauw-Wit liep uit naar 11-19 en met deze score op het scorebord werd het hele eerste team, 8 minuten voor tijd, gewisseld. Langs de zijlijn en op de tribune werd er al een klein feestje gevierd. Ondertussen werd er in het veld hier en daar nog gescoord maar de wedstrijd was al gespeeld. De scheidsrechter floot af bij 14-19 en de champagne kon ontkurkt worden. Met de tiende gewonnen wedstrijd op rij in de competitie kroonde Blauw-Wit 1 zich de terechte kampioen! 

Namens de selectie van Blauw-Wit bedankt voor de support en tot in de 3e klasse volgende zaalcompetitie! 

Laten we overigens ook niet vergeten dat er nog twee wedstrijden op het programma staan. Zaterdag 17 februari speelt Blauw-Wit 1 om 17.15 thuis in Omnium tegen OranjeZwart/De Hoekse 1. 

Geplaatst in Wedstrijdverslagen.