Blauw-Wit 2 wint in slotminuut van PKC 7

Op zaterdag 10 maart reisde het 2e team af naar Papendrecht voor de laatste zaalwedstrijd van dit seizoen. Met voor deze gelegenheid de coach in het veld en aanvulling vanuit de A’s! De opdracht voor deze wedstrijd was simpel volgens de (interim)coach: als team spelen, doorgaan tot de laatste minuut en 18 goals maken!

Na de eerste treffer van PKC, direct in de eerste aanval, stroopte iedereen zijn mouwen op om er een echte ‘battle’ van te maken. Door snelle scores van o.a. Frits nam Blauw Wit een voorsprong van 5-2. Helaas kwam PKC binnen 2 minuten weer langszij. De laatste vijf minuten van de eerste helft begon PKC met scherp te schieten wat resulteerde in een ruststand van 11-8 achter.

Na een paar tactische tips in de rust ging Blauw Wit 2 met veel vertrouwen de 2e helft. Dit met de gedachte dat een overwinning nog steeds mogelijk was als we maar met z’n allen zouden blijven gaan tot de laatste minuut en voor elkaar bleven werken. Helaas waren de eerste 20 minuten van de tweede helft ook voor PKC, de achterstand was toen al 16-11. Bij PKC dachten ze toen al dat de buit binnen was en werden de doorloopballen genomen alsof ze Danny den Dunnen waren. Er was echter wel een klein verschil, ze waren allemaal mis! (Overigens had de gemiddelde Blauw Wit coach hier direct ingegrepen en een paar wissels toegepast..)

Met nog 10 minuten op de klok en een 16-11 achterstand werd nog eenmaal de rug gerecht en met succes! Doelpunt voor doelpunt kwam Blauw Wit 2 dichterbij. Met nog 2 minuten op de klok schoot Mieke van afstand de 17-17 binnen. Iedereen in de zaal voelde toen al aankomen dat een oude korfbalwet werkelijkheid ging worden. Blauw Wit zette in de laatste minuut nogmaals aan om voor de overwinning te gaan en dat lukte! Ymke maakte na het afvangen van de bal de winnende korte kans af en de overwinning was een feit! Eindstand 18-17!

Deze overwinning was een geweldige teamprestatie waar iedereen zijn steentje aan bijgedragen heeft! Blauw Wit 2 is vastberaden deze strijd en teamprestatie door te trekken naar het veld!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *