Blauw-Wit A1 wint met grote cijfers van Tjoba A2

Afgelopen zaterdag had Blauw-Wit A1 de 5e wedstrijd van het seizoen, tegen KV Tjoba A2. De eerste wedstrijd was tegen datzelfde Tjoba A2 en daar werd het enige punt van het seizoen gepakt. Nu, in een veel betere vorm, is de A1 uit op de eerste overwinning. In de basis van de A1 stond een oude bekende, Thijs, die na vorig seizoen gestopt was, maar deze wedstijd moest invallen.

Tjoba scoorde al snel de 0-1, maar dat was ook de enige keer dat Tjoba voor stond, Blauw-Wit herpakte daarna snel met de 1-1. Vervolgens ging de eerste helft maar één richting op, die van Blauw-Wit. Sander kwam makkelijk tot scoren, het heeft 3 gescoorde doorlopers uit de ruimte gekost voordat zijn tegenstander minder druk ging geven. Mede door deze doelpunten stond het bij rust al 9-3. Er waren ook twee pijnlijke momenten, Jan had na een botsing veel pijn aan zijn scheenbeen en Mieke had haar knie opengehaald en die bloedde nogal, beide konden gelukkig doorspelen. De vorige keer had Blauw-Wit ook een grote voorsprong, van 4 punten, toen ze de rust in gingen tegen Tjoba. Dat liep uiteindelijk ook slecht af met een 11-11 gelijkspel. Dus nu was het zaak om de voorsprong vast te houden.

Er werd in de rust niet gewisseld, het team stond goed en kon met dezelfde vorm verder aan de tweede helft. En wederom was het een helft waarin Blauw-Wit dominant was en makkelijk tot scoren kwam. De eerste wissel vond pas plaats 13 minuten in de tweede helft, waarin Lars (B2) Jan verving, die op zijn beurt 8 minuten later, weer werd ingebracht samen met Denise (3e) voor Thijs en Anke. Tjoba maakte hier en daar nog een doelpuntje, maar verder dan 6 doelpunten kwam ze niet, zelfs een strafworp (gemist) kon Tjoba niet verder helpen. Dit was dan ook lang niet genoeg om in de buurt te komen van de 11 die Blauw-Wit scoorde, waarvan 5 in de laatste 5 minuten, met Sander die uiteindelijk de 20e scoorde.

De wedstrijd eindigde dan ook in indrukwekkende 20-6, Blauw-Wit had goed gevochten en zeer verdiend de eerste overwinning van het seizoen naar zich toe getrokken. Volgende week moeten ze uit tegen een sterk Ondo voor de laatste wedstrijd van dit veld seizoen.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen.