Blauw-Wit begint seizoen met bewogen overwinning

Na een zonnige zomer zonder korfbal begon afgelopen zaterdag de veldcompetitie weer. Blauw-Wit reisde met een vernieuwde selectie af naar Vlissingen waar het het moest opnemen tegen Seolto, die ook met een nieuwe selectie aan de start verscheen.

De eerste helft was aan beide kanten rommelig. Beide ploegen kregen veel kansen die men onbenut liet. Dat resulteerde na een kwartier spelen in de eerste helft tot een 3-3 tussenstand. De tien minuten die daarop volgden bouwde Blauw-Wit uit tot 3-6 maar Seolto kwam voor rust nog terug tot 5-6.

Iedereen voelde dat hier punten te halen viel maar dan moest Blauw-Wit wel het hoofd er bij houden en niet mee gaan in hun spel. Geduldig de goede kansen zoeken en de voorsprong verder uitbreiden.

Echter pakte Seolto meteen aan het begin van de tweede helft de leiding, 7-6. Na de 7-7 pakte BW de voorsprong terug en bracht het verschil naar drie doelpunten, 7-10. Seolto kon dit gat niet meer dichten en waar de irritaties bij de thuisploeg de pan uit rees, hield Blauw-Wit het hoofd enigszins koel. De scheidsrechter had in deze fase de touwtjes veel strakker in handen moeten hebben. Qua stand werd het echter niet meer spannend en de scheidsrechter floot bij 10-14 voor het eindsignaal.

Een bewogen wedstrijd waar nog lang over zal worden gepraat maar waar verdiend de punten mee naar Kloetinge zijn genomen. Goed begin van de competitie al was het nog wennen in deze nieuwe samenstelling. Volgende week komt Keep Fit op bezoek in Kloetinge, alle aanmoediging is welkom. Bovendien nodigt de AC iedereen uit om na de wedstrijd van BW 1 gezellig te komen eten (en drinken)  en samen het seizoen goed te beginnen. Tot volgende week!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen.