Blauw-Wit boekt belangrijke overwinning op Scheldevogels

Na de overwinning vorige week stond er afgelopen zaterdag een belangrijke wedstrijd op het programma tegen Scheldevogels. De ploeg uit Bergen op Zoom deelde tot dan toe de ongeslagen koppositie met Keep-Fit. Bij winst zou Blauw-Wit gelijk komen met Scheldevogels en DSO en aansluiten bij de top in de poule. Blauw-Wit 2 gaf in ieder geval het goede voorbeeld door te winnen van Tjoba 4 met 10-3.

Bij afwezigheid van zowel Tom als Gert-Jan stond Jeroen aan het roer en stond 'gastspeler' Thomas in de basis. Blauw-Wit begon goed aan de wedstrijd en via een strafworp en een vrije bal kwam men op een 2-0 voorsprong. Dit goede begin kreeg echter geen vervolg. Een doelpuntloze fase van tien minuten zorgde ervoor dat een beter Scheldevogels halverwege de eerste helft leidde met 2-4. Een verschil van twee doelpunten bleef tot tien minuten voor rust op het scorebord, 4-6. Waar Blauw-Wit in het vervolg de korf weer had gevonden, had de tegenpartij nu meer moeite. Blauw-Wit maakte gelijk en pakte nog voor rust het initiatief weer terug, 7-6.

Opsteker voor Blauw-Wit om met een voorsprong de rust in de te gaan. Tweede helft was het vooral zaak om de voorsprong verder uit te bouwen. En geen domme fouten maken, vrije ballen en strafworpen werden afgelopen zaterdag aan beide kanten snel gegeven.

Scheldevogels maakte nog gelijk aan het begin van de tweede helft maar door drie doelpunten op rij aan BW'se zijde was het verschil gemaakt, 10-7. Tien minuten voor tijd werd het verschil vier, 13-9 en liep men verder uit naar vijf doelpunten voorsprong. Scheldevogels kon niet meer aanzetten om het gat te dichten en de overwinning is de tweede helft niet meer in gevaar geweest. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij een stand van 18-13.

Met name een goede tweede helft met lange aanvallen resulteerde in deze belangrijke overwinning voor de Kloetingers. Zelf achttien doelpunten maken en Scheldevogels op dertien doelpunten houden is iets om op voort te bouwen. Door de overwinning stijgt Blauw-Wit, op doelsaldo, naar de tweede plek. Volgende week speelt de selectie in en tegen Kapelle. KVK heeft tot nu toe alleen punten gepakt tegen TOGO. Bij winst bouwt Blauw-Wit de voorsprong qua punten aantal uit naar acht. Weer een belangrijke wedstrijd dus en men kan dan ook alle support weer gebruiken!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen.