Blauw-Wit C1 pakt eerste punten tegen Luctor C1

Afgelopen zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd voor onze nieuwe C’s op het programma. Er is dit jaar veel voor hen veranderd: een hogere korfbalpaal (nu 3,5 meter), een grotere en zwaardere bal (een 5-je) en het wisselen om de 2 doelpunten. Maar super-korfballers dat het zijn, laten zij zich hier niet door van de wijs brengen. De eerste wedstrijd hebben ze dan wel verloren (6-4 van Swift C3), maar ze hebben laten zien dat ze hun mannetje (en vrouwtjeJ ) kunnen staan, dus gingen we vol vertrouwen de wedstrijd in tegen Luctor C1.

De weersverwachtingen waren niet al te best, maar om 10 over half 10 floot scheidsrechter Denny de wedstrijd in en was het droog met zelfs een klein flauw zonnetje. In onze aanval startte Thijke, Lucas, Chelsea en Maria. De bal werd goed rond gespeeld en de korfpositie werd snel ingevuld. Helaas werd de bal onderschept en moest onze verdediging aan de bak. David, Thomas, Esmee en Amber verdedigde op hun best, hierdoor kwam de bal ook weer snel bij onze aanvallers terug. Na 4 minuten viel het eerste doelpunt en die was voor BlauwWit. Een mooie aanval, afgemaakt met een doorloopbal van Chelsea zette ons op een 1-0 voorsprong. Maar niet veel later kregen we meteen een tegendoelpunt. De lange heer van Luctor, die voor de punten moest zorgen, scoorde een mooi afstandschot, die bijna niet te verdedigen van voor onze verdedigers: 1-1.

Zoals gezegd wordt er gewisseld om de 2 doelpunten, dus kregen we het andere vak in de aanval. Ook zij lieten zien goed te kunnen rondspelen en maakte een mooie aanval met wederom een doorloopbal, deze keer afgemaakt door David, 2-1!! Intussen was het zonnetje al een poosje verdwenen en waren de eerste regendruppels al te voelen, maar daar lieten ze zich niet door van de wijs brengen. Er werd goed aangevallen en zeker ook zo goed verdedigd. Na 16 min scoorde David zijn 2e doelpunt en weer een mooie doorloopbal. Het zachtjes regenen was gestopt en overgegaan in toch best wel flink doorregenen. We dachten dat harder regenen niet meer mogelijk was, maar met nog 8 minuten te spelen in de eerste helft ging het nog een flink stuk harder regenen. Daar waar wij als coaches overwogen om de wedstrijd even te stoppen, wisten de spelers van geen stoppen. Dus wat doe je dan: je laat je nat regenen tot op je onderbroek en gaat verder met coachen. En dat was niet voor niets, want er volgde weer een doelpunt voor BlauwWit. Een doorloopbal van Chelsea zette de 4-1 op het scorebord. Gelukkig was het hierna snel rust en konden we snel naar binnen.

Na de rust nam Kimberley de plaats van Amber in. Ook in de 2e helft werd er weer goed gespeeld. De aanvallen werden uitgevoerd, maar helaas lukte het niet om te scoren. Gelukkig hield de verdediging het goed dicht. Overnemen, voorstappen en onderscheppen zorgde ervoor dat de tegenstander ook niet kon scoren. Na 15 min zorgde Sven met een mooi afstandschot voor een score van 5-1. Met nog ruim 5 minuten op het scorebord kwam Sophie erin voor haar eerste wedstrijd, super spannend natuurlijk, maar wat heeft ze het goed gedaan. Er werd niet meer gescoord en na 2x 25 min floot de scheidsrechter de wedstrijd af: 5-1 Gewonnen!!!! De coaches waren erg tevreden over het spel dat ze vandaag hebben gezien en ondanks de vele regen en kou, zagen ze alleen maar blijde gezichten.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen.