Blauw-Wit C1 verdiend kampioen na overwinning op TOGO

Zaterdag 13 oktober was het dan zover, onze C1 kon kampioen worden. Maar dat hebben we niet zomaar voor elkaar gekregen. Vanaf september is er hard getraind, weer oefenen op een nieuwe speelwijze. Waar we vorige jaar bezig zijn geweest met 2-2 en 3-1, zijn we dit jaar gestart met diepe crossballen en spelen vanuit de 4-0.

De eerste wedstrijd was tegen KVK en ondanks dat het spel goed was, hadden we grote problemen met scoren, de uitslag was dan ook een gelijkspel: 5-5. Dit moest beter. Er werd hard getraind op de afwerking en dat was niet voor niets. De volgende uitslagen hadden we in de thuiswedstrijden tegen TOGO (11-2), Top (12-2) en KVK (9-2). We konden nu niet alleen het spel spelen, maar er werd ook goed gescoord.

Zodoende stonden we met 4 wedstrijden gespeeld op 7 punten. Als we vandaag van TOGO zouden winnen waren we kampioen. Tijdens de bespreking was er best wat spanning, wat als we verliezen?...….is een gelijkspel ook genoeg?.....…Daarom vertelde we dat je uit moesten gaan van jullie eigen krachten en dat als je de kansen af zouden maken en niets aan de hand zou zijn. Om half 10 begon de wedstrijd en we gingen meteen goed van start. Na 2 minuten stond het al 0-2 voor Blauw Wit. Ook het 2e aanvalsvak had niet heel veel tijd nodig om te scoren en na 7 minuten stond er een 0-4 op het scorebord. Er werd snel gespeeld, met diepe ballen en een goede rebound. Bij rust hadden we de score dan ook uitgebouwd naar een 1-8 voorsprong.

Hoewel de eerste doelpunten na rust ook voor ons waren, ging het toch niet helemaal lekker. We waren wat ongeconcentreerd, gooide slappe ballen en stonden niet goed te verdedigen. Hierdoor kon TOGO gemakkelijk twee keer scoren. Of ons dat wakker heeft geschud weet ik niet, maar na ruim 10 minuten waren we weer wakker en ging de doelpuntenmachine weer verder. Mooie afstandsschoten, goed uitgespeelde doorloopballen, korte kansen en zuiver afgemaakte strafworpen zorgden ervoor dat na 25 minuten een 5-16 op het scorebord stond en onze C1 was KAMPIOEN!!!!!

Omdat het leuk was om dit feestje in onze eigen kantine te vieren, zijn we na de wedstrijd terug naar Kloetinge gegaan, waar de taart, medailles en (kinder)champagne op ons stonden te wachten.

Blauw Wit C1: Wij zijn super trots op jullie, voor het 3e jaar op rij zijn jullie kampioen geworden. Jullie hebben het verdiend!!!!!

Groetjes jullie trainers Martijn en Jenny

(Ook namens de rest van Blauw-Wit van harte gefeliciteerd met dit mooie kampioenschap!)

Geplaatst in Wedstrijdverslagen.