Blauw-Wit en KVK delen de punten in Kapelle

Door de twee nederlagen tegen Erasmus en Stormvogels beloofd het een spannend einde van de competitie te worden. Met nog drie wedstrijden te gaan staat Blauw-Wit nog altijd een punt achter de (zeker) veilige nummer 6, OEC. KVK was afgelopen zaterdag de eerste tegenstander om daar verandering in te brengen. De Kapellenaren doen het goed met een tweede plek en de vorige wedstrijd tegen KVK wil Blauw-Wit liever vergeten. Tijd voor revanche dus.

Blauw-Wit trad aan in een gewijzigde opstelling met Martijn op de plek van Joost en Bas maakte zijn rentree in het eerste op de plek van Tim. In de eerste minuten van de wedstrijd moest Blauw-Wit het initiatief aan KVK laten en kwam het 4-1 achter. Hierna herpakte Blauw-Wit zich en kreeg het verdedigend meer controle. Hierdoor kon men voor rust aansluiting houden bij KVK: via 7-3 werd het 8-5 en zochten beide ploegen de kleedkamer op met een 9-6 ruststand.

Verdedigend had men zeker het laatste stuk van de tweede helft meer controle over de makkelijk scorende heren van KVK. Alleen aanvallend moest men iets rustiger zoeken naar de goede kansen en durven uit te stellen.

BW kwam super sterk uit de kleedkamer en trok de stand gelijk naar 9-9. Twee doelpunten van KVK zorgden weer voor een achterstand, 11-9. Maar door vier goals op rij aan Kloetingse zijde pakte BW voor het eerst deze wedstrijd de voorsprong, 11-13. Het lukte echter niet om deze verder uit te bouwen. Het beginnende aanvalsvak van BW en het eerste verdedigende vak van KVK hielden elkaar uit de wedstrijd en hadden moeite om de korf te vinden. Beide vakken hebben de resterende 20 minuten  in de tweede helft (na de 11-11) niet meer gescoord. Beide teams lieten echter het andere vak in leven.

KVK trok de stand weer gelijk, 13-13. Blauw-Wit pakte weer een voorsprong van twee doelpunten en KVK kon weer in de achtervolging, 15-15. Dit scenario bleef zich herhalen tot de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd en moesten de ploegen de punten delen, 17-17.

Door het het gelijkspel komt Blauw-Wit in punten aantal gelijk met OEC. Hierdoor blijft Blauw-Wit meedoen om de zesde plek. Volgende week zaterdag speelt de selectie de laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen. PSV/lifovragen komt dan op bezoek in het Omnium. Blauw-Wit 2 wist de uitwedstrijd te winnen en zal ook deze wedstrijd weer voor de winst gaan. Blauw-Wit speelde niet best in Eindhoven en zal net als afgelopen zaterdag uit zijn op revanche. Als men net zo speelt als tegen Triade en KVK moet het zeker mogelijk zijn om de punten in Kloetinge te houden!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen.