Blauw-Wit komt ook in Eindhoven niet uit neerwaartse spiraal

Door het verlies tegen KVK stond er afgelopen zaterdag een belangrijke wedstrijd op het programma.  Het eerste en het tweede moesten afreizen naar Eindhoven voor de wedstrijd tegen PSV/lifovragen.nl. Blauw-Wit 2 dat verdiend van KVK had gewonnen was het aan de stand verplicht om ook van PSV te winnen. In een spannend slot werd in de laatste seconden de overwinning over de streep getrokken, 15-16. Goed voorbeeld doet volgen, zou je denken...

Wederom kwam Blauw-Wit op een 1-0 voorsprong en tot en met de 3-4 hield Blauw-Wit deze vast. PSV trok de stand gelijk en pakte voor het eerst in de wedstrijd de leiding, 5-4. Doelpunten waren schaars de eerste helft en beide ploegen waren in evenwicht. Blauw-Wit pakte voor rust weer een voorsprong, 6-5 maar de ploegen zochten de kleedkamers op met een gelijke ruststand, 6-6.

Hoewel Blauw-Wit enigszins moeite had met het fysieke spel van de Eindhovenaren was met deze stand op het scorebord alles nog mogelijk. De tweede helft verdedigend dichthouden en aanvallend het tempo omhoog gooien, lange aanvallen spelen en veel rebounds pakken.

Dramatischer dan afgelopen zaterdag kon Blauw-Wit de tweede helft niet beginnen. Binnen tien minuten had Blauw-Wit zes tegendoelpunten om de oren en waren de Kloetingenaren mentaal gebroken, 12-6. Blauw-Wit verkleinde de achterstand naar vier doelpunten, 12-8. Maar het lukte Blauw-Wit niet om de rug te rechten, het geloof en de inzet waren verdwenen, waardoor het verschil op een gegeven moment zelfs opliep naar 10 doelpunten, 18-10. De laatste vijf minuten verkleinde Blauw-Wit het verschil weer terug naar zes, dat de eindstand bepaalde op 19-13.

Afgelopen wedstrijden komt Blauw-Wit de mentale tegenslag, wanneer het op achterstand komt, niet te boven. Ook nu laat men tien minuten de koppen hangen en wordt de wedstrijd totaal weggegeven. Komende wedstrijden moet men juist op dat moment de koppen bij elkaar steken. Het is zaak om uit die neerwaartse spiraal te komen wil het de degradatiestrijd ontlopen. Volgende week speelt alleen Blauw-Wit 1 thuis om 16.15 uur tegen OEC uit Helmond. Deze ploeg staat in de middenmoot met drie punten meer. Echter er is maar een ding dat telt zaterdag.. winnen!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen.