Blauw-Wit komt te kort tegen sterker Togo

Na de nipte overwinning van vorige week stond deze week de derby op het programma tegen TOGO. Een mooie wedstrijd die beide ploegen uiteraard graag wilden winnen. Blauw-Wit zit in een flow door steeds sterk terug te komen in de tweede helft en de overwinning over de streep te trekken. Maar is men in staat dit kunst stukje week in week uit te blijven herhalen?

Zoals alle voorgaande wedstrijden van Blauw-Wit ging ook nu de eerste helft gelijk op. Blauw-Wit pakte steeds een voorsprong van een doelpunt tot de 3-3 waarna TOGO uitliep naar 3-5. Blauw-Wit trok de stand weer gelijk naar 5-5 en via 6-6 pakte men de leiding weer terug, 7-6. Vier doelpunten op rij voor de Goesenaren en Blauw-Wit keek tegen een achterstand aan van drie doelpunten, 7-10. Het eerste kon het gat voor de rust nog dichten naar twee doelpunten en de ploegen gingen de rust in met een 10-12 stand in het voordeel van TOGO.

Hoewel het de eerste helft dus vrij gelijk op ging, moest Blauw-Wit hard werken voor de doelpunten waar ze bij TOGO iets makkelijker de korf vonden. Ook de tactiek van TOGO pakte goed uit door een aantal Blauw-Witte schutters volledig op te sluiten en anderen wat meer vrij te laten. Maar de tweede helft moest gespeeld worden en BW heeft laten zien een achterstand van twee (of meer) doelpunten om te kunnen buigen in een voorsprong.

Echter via 11-13 liep TOGO uit naar een voorsprong van zes doelpunten, 11-17. Een moment waar Blauw-Wit zelf niet scherp is en TOGO door ging waar het mee begonnen was. Hierna vielen de doelpunten weer mondjesmaat maar BW was niet in staat om het gat te dichten. Zelfs wat wissels van het ene vak naar het andere vak mochten niet meer baten en de wedstrijd werd afgefloten bij 17-23.

Een moment vlak na rust waar Blauw-Wit het laat lopen en de wedstrijd was gespeeld. Het liep de tweede helft niet zoals het bij andere wedstrijden wel ging lopen. En eerlijk is eerlijk, Togo was sterker en ging zorgvuldiger met hun kansen om. Ondanks het verlies staat Blauw-Wit nog steeds op de tweede plek, weliswaar gedeeld met TOGO. Daarnaast hebben DSO en Scheldevogels gelijkgespeeld en kan Blauw-Wit het gat met DSO bij winst aanstaande zaterdag vergroten naar drie punten. Het eerste zal er alles aan doen om de punten uit Klundert mee te nemen naar Kloetinge!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen.