Blauw-Wit overklast door Erasmus

Afgelopen zaterdag stond de tweede thuiswedstrijd op het programma en wel tegen een van de favoriete voor de titel, Erasmus uit Rotterdam. Vorige week verdiende absoluut niet de schoonheidsprijs maar pakte BW wel twee punten tegen laagvlieger Klimop (A). Blauw-Wit staat er om bekend beter tegenstand te kunnen bieden tegen ploegen die bovenin meedraaien. Belangrijke wedstrijd dus om te zien of Blauw-Wit zich kan meten met de (sub)top.

Al meteen in de eerste minuten werd duidelijk dat Erasmus een maat te groot was voor Blauw-Wit. De Rotterdammers pakte meteen een 0-4 voorsprong en bouwde dit binnen enkele minuten uit naar 1-9. Blauw-Wit had weinig in te brengen, aanvallend draaide het in beide vakken niet lekker en verdedigend kon men geen vuist maken tegen het makkelijk scorende Erasmus. Blauw-Wit vond in het tweede deel van de eerste helft iets makkelijker de korf maar kon niet voorkomen dat de bezoekers verder uit liepen naar een 7-17 ruststand.

De tweede helft moest wel heel gek verlopen wilde Blauw-Wit nog wat halen. Belangrijker was om aanvallend niet in hun (hoge) tempo mee te gaan maar eigen tempo spelen en verdedigend proberen weinig kansen weg te geven.

Ook de tweede helft kwam Blauw-Wit niet lekker in haar spel terwijl Erasmus door ging waar het mee bezig was. Via 7-17 werd het 7-21 en liepen de bezoekers verder uit naar 8-25. Hier en daar had Blauw-Wit soms ook wat pech maar men moet nageven dat het afgelopen zaterdag onder de maat was. Bij 13-33 kwam er een einde aan de "lijdensweg" van Blauw-Wit.

Hoewel Blauw-Wit niet haar beste wedstrijd speelde, valt er op de terechte overwinning van Erasmus niks af te dwingen. Moge duidelijk zijn dat de ploeg uit Rotterdam paar klassen beter was en niet voor niets een van de favorieten voor de titel is. Al met al geen schande om van zo'n ploeg te verliezen. Desondanks is er bij Blauw-Wit wel werk aan de winkel. Het niveau van veldseizoen is in de zaal bij lange na nog niet gehaald. Blauw-Wit zal daar toch naar toe moeten groeien, wil het mee blijven doen in de subtop. Komende zaterdag speelt de selectie uit tegen (het bekende) Stormvogels. Stormvogels zal een van de ploegen zijn die het Erasmus moeilijk zal kunnen maken. Maar Blauw-Wit heeft een van de laatste veldwedstrijden van vorig seizoen laten zien dat het kan winnen van de ploeg uit Westkapelle.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen.