Blauw-Wit pakt twee punten en stijgt naar plek 6

Na het knappe gelijkspel vorige week tegen KVK wist Blauw-Wit dat het afgelopen zaterdag zeker geen onmogelijke taak was om ook van PSV/lifovragen uit Eindhoven te winnen. Gezien de stand op de ranglijst en met in het achterhoofd de wedstrijd tussen OEC en Klimop was winst ook eigenlijk maar het enige dat telde.

Ook deze week trad Blauw-Wit, door twee zieken weer aan in een gewijzigde opstelling. Tara maakte haar basisdebuut in het eerste op de plek van Marieke en Bas begon weer op de plek van Tim. De eerste 22 minuten ging gelijk op tot 8-8. Hierna sloeg PSV een gaatje van drie doelpunten en dat kon Blauw-Wit voor de rust niet meer ongedaan maken, 9-12.

Net als de wedstrijd in Eindhoven gingen de ploegen in het eerste deel gelijk op. Ondanks de kleine achterstand met rust was de wedstrijd zeker niet gespeeld. Blauw-Wit heeft tegen Triade thuis en KVK uit laten zien dat het (gelukkig) toch weerbaar kan zijn als het op achterstand komt. Een vak van Blauw-Wit kwam moeilijker tot scoren en het kostte veel moeite om de bal goed rond te spelen. De tweede helft geduldig zoeken naar de goede kansen en aansluiting houden met vakgenoten.

Helaas kon Blauw-Wit niet voorkomen dat PSV in de eerste vijf minuten van de tweede helft de voorsprong uitbouwde van drie naar vier doelpunten, 11-15. Door twee snelle goals aan Kloetingse zijde was dat twee minuten later weer 'slechts' twee doelpunten, 13-15. Waarna PSV binnen de kortste keren weer uit liep naar een verschil van vijf, 14-19. Men zou toch denken dat een ploeg dan mentaal breekt maar Blauw-Wit bleef knokken voor wat het waard was en profiteerde van het kwartier waarin PSV de korf niet meer wist te vinden. Goal voor goal kroop Blauw-Wit dichter tot er met nog zeven minuten op de klok weer een gelijkspel op het scorebord stond, 19-19. Blauw-Wit rook bloed, PSV stribbelde nog even tegen: 19-20 maar door twee Blauw-Witte goals in de laatste vijf minuten pakte Blauw-Wit de punten, 21-20.

Het vorige wedstrijdverslag eindigde met de zin: 'als men net zo speelt als tegen Triade en KVK moet het zeker mogelijk zijn om de punten in Kloetinge te houden.' Het bleek mogelijk. Blauw-Wit heeft voor de tweede week op rij bewezen dat het wel degelijk in staat is om punten te pakken van hoger geklasseerde ploegen. Daarnaast zorgde het onverwachte verlies van OEC tegen Klimop ervoor dat Blauw-Wit een week voor de onderlinge confrontatie met OEC, deze ploeg in de ranking voorbij is gegaan.

Blauw-Wit 2 sloot het zaalseizoen af met een gelijkspel en eindigt op een nette vijfde plek. Blauw-Wit 1 moet dus komende zaterdag nog een wedstrijd uit tegen OEC in Helmond. Vorige wedstrijd was er een met opvliegingen en veel gedoe en wist Blauw-Wit helaas de punten niet te pakken. Komende zaterdag sluit (een deel) van de selectie na de wedstrijd het zaalseizoen af met een etentje bij tapasrestaurant 't Zusje in Breda. En wat is er nou lekkerder om dat te doen na een overwinning. Dus weet Blauw-Wit wat zich te doen staat komende zaterdag: WINNEN!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen.