Blauw-Wit stelt kampioensfeest Stormvogels uit

Na het zure verlies tegen K.V. Luctor en een vrij korfbalweekend stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen koploper K.V. Stormvogels uit Westkapelle op het programma. Stormvogels had nog twee punten nodig om het kampioenschap in de derde klasse binnen te halen. Blauw-Wit was er echter op gebrand, zeker na het krantenartikel dat verscheen in de PZC en de verspeelde punten tegen Luctor, om deze wedstrijd te winnen. Na de winst op Togo bewees men dat tegenstanders Blauw-Wit niet moet onderschatten en het iedere tegenstander moeilijk kan maken.

Meteen de eerste aanval liet Blauw-Wit merken dat het Stormvogels het kampioenschap niet cadeau ging doen, 1-0. De toon was gezet. Stormvogels was echter nog niet onder de indruk en maakte daarop de 1-1. Blauw-Wit liep via een 3-1 voorsprong uit naar 4-2. Stormvogels kwam terug tot 4-4 en 6-6. Hierna pakte Stormvogels voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong, 6-7. Zaak voor Blauw-Wit om aan het einde van de eerste helft bij de les te blijven en terug gelijk te komen. Blauw-Wit knokte en via 7-7 werd het 8-8. Vlak voor rust wist Blauw-Wit nog te scoren, 9-8. Met deze stand doken beide ploegen de kleedkamer in.

Opsteker voor Blauw-Wit. Heerlijk om met een voorsprong, al was het maar een doelpunt, de rust in te gaan. Blauw-Wit maakte het Stormvogels lastig en bood goede verdedigende druk. De tweede helft moest men net zo spelen als in de eerste helft. Vol vertrouwen begon men aan de tweede helft.

Beide ploegen hadden kansen om dat eerste doelpunt na rust te maken. Bij Stormvogels wilde die niet vallen en uiteindelijk viel die aan de kant van de Kloetingers, 10-8. Een heel belangrijk doelpunt vlak na rust, waardoor de voorsprong weer twee doelpunten was in het voordeel van Blauw-Wit. De tijd tikte door en het ging er op lijken dat Blauw-Wit het kampioenschap van Stormvogels nog even ging uitstellen, 12-9. Maar niets is was het lijkt bij Blauw-Wit. Stormvogels rechte nog eenmaal de rug en kwam knap terug naar 12-12. Een spannende slotfase brak aan waar de wedstrijd nog beide kanten op kon. De ploegen scoorden om en om maar altijd in voordeel van Blauw-Wit, 13-12, 13-13, 14-13, 14-14. Het geloof bij Blauw-Wit was groter en een halve minuut voor tijd scoorde men de 15-14. De vreugde bij Blauw-Wit was groot, dat de punten goed kan gebruiken.

Hele knappe prestatie van Blauw-Wit dat, uitgerekend in de kampioenwedstrijd, Stormvogels op de eerste nederlaag van het seizoen trakteerde. Complimenten voor het eerste dat de hele wedstrijd bleef geloven in de winst en behalve de 6-7 voortdurend heeft voorgestaan. Er staan nog twee wedstrijden op het programma. Twee zeer belangrijke wedstrijden waarin zal worden bepaald wie nacompetitie gaat spelen. De eerst volgende wedstrijd is 26 mei thuis tegen Scheldevogels. De uitwedstrijd liep destijds uit in een domper. Blauw-Wit is uit op revanche en als er gespeeld zal worden zoals afgelopen zaterdag beloofd het een spannend slot van de competitie te worden! Zien wij jou 26 mei langs de lijn en support jij Blauw-Wit naar handhaving? Alle support is welkom!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen.