Blauw-Wit verliest weer belangrijke pot in degradatiestrijd

Uitermate belangrijke wedstrijd afgelopen zaterdag voor Blauw-Wit 1 tegen OEC 1. De onbekende bezoekers uit Helmond hadden drie punten meer gehaald en heeft van de bovenste ploegen in de poule niet dik verloren. Dat betekende in ieder geval dat Blauw-Wit aan de bak moest. Een sleutelwedstrijd, waar in we als team moeten strijden en knokken voor de punten, om aansluiting te blijven houden bij de ploegen net boven de degradatiestreep.

De bekende 1-0 voorsprong was ook deze wedstrijd weer een feit. Blauw-Wit kon volgen tot 2-3 maar al snel liep OEC uit naar een 2-6 voorsprong. Het tempo lag hoog en kansen waren er genoeg aan Kloetingse zijde. Dat resulteerde ook in rommelige aanvallen met name in een vak. Maar eerlijk is eerlijk het spel was beter dan in voorgaande wedstrijden alleen had men veel pech in de afronding. OEC liep verder uit naar een 3-10 ruststand.

Na PSV vorige week was ook OEC niet vies van fysiek spel maar de goed fluitende scheidsrechter had de wedstrijd toch redelijk onder controle en floot consequent aan beide zijde. Ondanks de pech in de afronding is het natuurlijk niet best dat er slechts drie doelpunten worden gescoord in 30 minuten. En dat er verdedigend tegen deze ploeg 10 worden doorgelaten, OEC is absoluut geen wonderploeg maar wil door het fysieke spel de tegenstander uit zijn doen halen.

Blauw-Wit begon vol strijd en geloof aan de tweede helft en in de eerste minuten kwam men knap terug via 6-10 naar 8-11. Maar door zeven (!) doelpunten op rij van OEC verliest Blauw-Wit deze belangrijke wedstrijd. Hoewel Blauw-Wit er twee keer zo veel scoort in de tweede helft als in de eerste helft moge het duidelijk zijn dat dat absoluut te weinig is. Eindstand: 9-18.

Blauw-Wit verzaakte afgelopen zaterdag onder andere in het uitvoeren van individuele taken. Men houdt de ploeg uit Helmond eigenhandig in leven door geen of nauwelijks pressie te geven en de tweede bal in de steun niet voor stappen. Ongelooflijk zonde voor het harde werk dat even daarvoor tijdens de knappe comeback is geleverd.

Zelf te weinig doelpunten scoren en te veel doelpunten door laten is waar het deze competitie spaak loopt bij Blauw-Wit. Ook tegen op het oog zwakkere tegenstanders uit de poule krijgt men te veel doelpunten tegen. Zo kan er op de helft van de zaalcompetitie de conclusie worden getrokken dat het resultaat met een zevende plaats teleurstellend is. Het eerste zal met elkaar rond de tafel moeten om de koppen allemaal dezelfde kant op te krijgen. Want men zal zich, in de resterende zaalcompetitie, moeten zien te ontdoen van deze plek in de klassering om degradatie te ontlopen.

Volgende week zaterdag begint de competitie als het ware weer opnieuw. De selectie van Triade uit Langerak komt dan op bezoek. Blauw-Wit 2 speelt om 18.10 waarna Blauw-Wit 1 volgt om 19.20. Vooral het eerste zal zich deze wedstrijd nog goed herinneren waarin het een voorsprong van zeven doelpunten onnodig weg gaf. Ook Blauw-Wit 2 verloor helaas op bezoek bij Triade 2. Maar BW2 zit in de flow met twee knappe overwinningen op rij.  Blauw-Wit heeft de support hard nodig, dus kom zaterdag allemaal naar het Omnium en support Blauw-Wit naar de overwinning!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen.