Blauw-Wit verslaat Voltreffers na sterke tweede helft

27 januari werd door zowel Blauw-Wit 1 als Blauw-Wit 2 thuis in het Omnium gespeeld. Blauw-Wit 2 moest het opnemen tegen Fortis 5. Uit werd deze wedstrijd met twee doelpunten verschil helaas verloren. Het 2e moest dus aan de bak. Na veel spanning pakte Blauw-Wit 2 uiteindelijk een mooie overwinning, 20-14. Hierna was het de beurt aan het 1e dat het moest opnemen tegen Voltreffers. De moeizame uitwedstrijd werd door Blauw-Wit gewonnen met 10-18. Als deze wedstrijd gewonnen zou worden, zet men een belangrijke stap in de richting van het kampioenschap. 

Ook deze wedstrijd had Blauw-Wit het de eerste helft lastig met het vertragende spel van de gasten uit Oosterhout. Voltreffers pakte na 10 minuten speeltijd een 2-4 voorsprong maar Blauw-Wit wist zich terug te knokken en via 3-5 werd het 5-5. De resterende eerste helft ging gelijk op tot 7-7. Vlak voor rust pakte Blauw-Wit een belangrijke voorsprong van twee doelpunten, ruststand 9-7. 

In de rust werd benadrukt dat het eerste niet moest mee gaan in het tempo van Voltreffers. Hoog tempo blijven spelen en op hoog tempo kansen nemen. En zo compenseerde Blauw-Wit een moeizame eerste helft ruimschoots in de tweede helft. 

In 7 minuten liep BW1 uit van 9-7 naar 14-7 en de wedstrijd was op dat moment eigenlijk wel gespeeld. Voltreffers kon de tweede helft niet meer brengen wat zij de eerste helft wel konden en scoorde slechts eenmaal in het tweede bedrijf, 14-8. Blauw-Wit werkte het resterende kwartier nog aan het doelsaldo met 11 doelpunten. Dit bracht de uitslag uiteindelijk op een terechte 25-8 winst voor Blauw-Wit. 

Overtuigende tweede helft voor Blauw-Wit dat twee hele belangrijke punten pakt. Eigenlijk staat nu nog een horde het kampioenschap voor Blauw-Wit in de weg en dat is de uitwedstrijd tegen Luctor op 10 februari. Maar laten we ook de wedstrijden die daarna nog volgen niet vergeten. Aanstaande zaterdag 3 februari speelt alleen Blauw-Wit 2 tegen Oranje-Wit 5. Kom allemaal supporteren en reis 10 februari allemaal af naar Terneuzen om Blauw-Wit 1 naar het kampioenschap te loodsen 🎉

Geplaatst in Wedstrijdverslagen.