Blauw-Wit wint de derby van TOGO

Omdat de wedstrijd tegen VIOS op 31 maart helaas niet door ging, startte op 14 april het tweede deel van het veldseizoen voor het eerste van Blauw-Wit. Men mocht meteen aan de bak tegen TOGO dat derde staat en nog gaat voor promotie naar de tweede klasse. Ook Blauw-Wit 2 moest het opnemen tegen TOGO, zij verloren helaas met 10-22. Om 15 uur was het dan de beurt aan het eerste team dat voor het eerst sinds langere periode weer helemaal compleet in het veld verscheen. 

Blauw-Wit startte de wedstrijd goed met een paar mooie aanvallen waar uiteindelijk ook de 1-0 uit viel. Maar zoals een echte derby betaamd, beloofde het een spannende wedstrijd te worden. TOGO maakte direct gelijk. Blauw-Wit had daarop weer een antwoord klaar waarop TOGO weer volgde, 2-2. Hierna pakte Blauw-Wit een kleine voorsprong van twee, 4-2. Gedurende de eerste helft wist men steeds een voorsprong te houden op TOGO maar spannend was het wel. Wanneer TOGO weer dichter bij kwam, wist Blauw-Wit toch te voorkomen dat de voorsprong uit handen werd gegeven. Via 7-4 werd het 7-6 en via 9-6 werd het 9-8, nog altijd in Kloetings voordeel. Met vier hele belangrijke goals voor rust ging Blauw-Wit met een voorsprong van drie doelpunten lekker de kleedkamer in, 13-10. 

Blauw-Wit speelde goed en had verdedigend de zaakjes goed op orde. TOGO kwam niet helemaal lekker in het spel wat ze graag spelen en bepaalde mensen stonden onder sterke verdedigende druk. In de rust werd benadrukt dat TOGO niet die eerste goal mocht maken. Een verschil van vier of een verschil van twee.. daar kan TOGO weer vertrouwen uit putten. Vol vertrouwen begon BW aan de tweede helft. 

De eerste aanvallen van TOGO werden goed verdedigd. Maar helaas kregen de Kloetingers de bal zelf ook niet door de korf. En zo waren de eerste twee doelpunten na rust voor TOGO dat weer helemaal terug in de wedstrijd was, 13-12. Heel even bekroop het gevoel dat Blauw-Wit de wedstrijd hier uit handen ging geven. Maar het eerste werd op tijd wakker en pakte met twee doelpunten een kleine voorsprong terug, 15-12. Er kon weer even adem gehaald worden en een doelpuntloze fase van 10 minuten volgde. De doelpuntenmachine ging weer draaien en Blauw-Wit breidde uit naar vijf verschil, 18-13. De wedstrijd leek gespeeld maar een derby zou een derby niet zijn zonder spannende slotfase. TOGO toonde veerkracht en kwam terug tot 18-16. Het had gestreden voor wat het waard was maar BW maakte 19-16 en via 19-17 werd het verschil weer vijf in het voordeel van de thuisploeg, 22-17. Voor de statistieken bepaalde TOGO de eindstand op 22-18. 

De voorsprong die in het begin van de eerste helft werd gepakt, werd uiteindelijk nooit meer uit handen gegeven. BW wist precies op de juiste momenten de rug te rechten en te scoren. Waar men in het verleden op spannende momenten nog wel eens gehaast ging spelen en domme keuzes maakten, wist men nu het hoofd koel te houden en werd er als volwassen team gespeeld. Een heerlijke en verdiende winst voor Blauw-Wit dat twee hele belangrijke punten pakt en een hoop zelfvertrouwen meeneemt naar de komende wedstrijden! 

Zaterdag 21 april spelen zowel Blauw-Wit 1 als 2 uit in Middelharnis tegen Goodluck. Alle support is welkom! 

Geplaatst in Wedstrijdverslagen.