Blauw-Wit wint met ruime cijfers van Volharding

Voor Blauw-Wit 1 stond, na de afgelaste wedstrijd tegen ZKV van vorige week, dit weekend de eerste zaalwedstrijd op het programma tegen Volharding. Volharding heeft vorige week nipt verloren van Voltreffers en behoort toch zeker tot de subtop van deze poule. Na het debacle van zo'n 2 jaar geleden was Blauw-Wit er natuurlijk op gebrand om die 2 punten mee naar Kloetinge te nemen. 

Blauw-Wit begon met Marty, Martijn, Marieke en Annemarijne in de aanval en Denny, Thomas, Kirsten en Evy in de verdediging. Na een zenuwachtig begin in de aanval met foute passes en miscommunicaties pakte Blauw-Wit toch al snel een voorsprong van 5 doelpunten, 0-5. Volharding scoorde ook een doelpunt en de productie bij Blauw-Wit stokte even. Maar nog voor rust wist Blauw-Wit de voorsprong te verdubbelen van 1-5 naar 1-10. Uiteindelijk zochten de ploegen de kleedkamer op met een 2-13 ruststand, met ondertussen Tim in de ploeg op de plek van Martijn. 

Belangrijkste was om niet te verzaken, minimaal voor 25 doelpunten gaan en zo min mogelijk doelpunten tegen krijgen. Dit pakte men goed op. Blauw-Wit scoorde 8 keer op rij voor het eerste tegendoelpunt van Volharding in de 2e helft, 3-21. Terwijl Blauw-Wit voor die 25 doelpunten knokte, scoorde ook Volharding nog 3 doelpunten. Dat resulteerde in een 6-25 eindstand.

Blauw-Wit heeft er voor moeten werken maar al met al was het een 'makkelijke' overwinning. En ondanks de 25 doelpunten (8 mensen op het scoreformulier!), waren er tijdens de wedstrijd 2 periodes waarin de doelpunten niet vielen. Hier zal komende week aan gewerkt moeten worden. Volgende week spelen Blauw-Wit 1 & 2 allebei uit. Blauw-Wit 2 neemt het op tegen Fortis 5 om 14 uur en Blauw-Wit 1 tegen Voltreffers om 14.15 uur. Voltreffers is op dit moment koploper dus een spannende wedstrijd voor Blauw-Wit 1. Alle support is dan ook welkom! 

Geplaatst in Wedstrijdverslagen.