Blauw-Wit pakt belangrijke punten in Asten

Na de knappe en nodige overwinning van vorige week op Triade moest Blauw-Wit afgelopen zaterdag afreizen naar Asten om het op te nemen tegen de hekkensluiter uit de poule, Klimop. De thuiswedstrijd had Blauw-Wit vrij gemakkelijk gewonnen maar dat betekende niet dat de Kloetingenaren de punten zomaar cadeau zouden krijgen.

Blauw-Wit dat aantrad in een gewijzigde opstelling kwam ook deze wedstrijd weer op de bekende 0-1 voorsprong maar beide ploegen gingen tot 10 minuten in de eerste helft gelijk op tot Blauw-Wit een 2-4 voorsprong pakte. Het lukte Blauw-Wit echter niet om de thuisploeg al in de eerste helft van zich af te schudden. Aanvallen duurde soms te kort maar verdedigend had Blauw-Wit de zaken goed op orde. Toch kon het langzaam spelende Klimop de achterstand tot de rust zo rond de twee doelpunten houden: 6-8 in Kloetings voordeel.

Ondanks dat Blauw-Wit na de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij was, blijft het lastig korfballen tegen zo'n vertragende ploeg. Om Klimop helemaal over de knie te krijgen, moest in de tweede helft de voorsprong verder uitgebouwd worden. Niet aanpassen aan hun tempo maar op hoog tempo lange aanvallen spelen met goed uitgespeelde kansen.

Het eerste kwartier van de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd tot 9-12. De aanvallen aan Kloetingse zijde waren langer en zorgvuldiger. Dat resulteerde in vier doelpunten op rij waardoor de voorsprong werd uitgebouwd naar 9-16. Door dit gat van zeven doelpunten wist ook Klimop dat de wedstrijd wel gespeeld was. De thuisploeg uit Asten scoorde daarna ook nog maar twee keer tegen over nog eens vier van Blauw-Wit, 11-20.

Van te voor een wedstrijd die 'gewoon' gewonnen moest worden en achteraf gezien was dat het ook maar men moet het toch maar even doen. Belangrijke punten voor Blauw-Wit in de missie om degradatie te ontlopen, ook gezien de overwinning van concurrent Triade op Stormvogels. Blauw-Wit is OEC en Triade tot op een punt genaderd en dat put vertrouwen voor komende weken.

Volgende week speelt de selectie uit in Rotterdam tegen Erasmus. Deze teams staan er in in hun eigen poules goed voor. Erasmus 1 is de ongeslagen koploper in de derde klasse en Erasmus 2 staat gedeeld eerste met een verliespunt. Blauw-Wit zal de huid duur moeten verkopen maar toch ook durven dromen van een stunt in 010!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen.