BW trekt winst in slotminuut over de streep

De selectie reisde afgelopen zaterdag af naar den overkant voor de uitwedstrijd tegen KV Zaamslag. Na het verlies van vorige week tegen Keep-Fit, was het belangrijk om aansluiting te houden met de subtop en dus moesten er punten gepakt worden.

Zaamslag begon goed en scoorde meteen hun eerste aanval. Blauw-Wit volgde dit voorbeeld en trok de stand weer gelijk. De eerste helft ging redelijk gelijk op. Al speelde BW een te laag tempo en waren veel schoten te kort. Men kwam dan ook steeds een à twee doelpunten op achterstand maar wist dit gat ook weer te dichten tot 6-6. Hierna had Zaamslag binnen vijf minuten een voorsprong van drie doelpunten te pakken en keek Blauw-Wit bij rust tegen een 9-6 achterstand aan.

Lastige wedstrijd voor Blauw-Wit maar nog geen verloren zaak. Belangrijk was vooral dat men erin bleef geloven, hoger tempo spelen, allemaal in beweging blijven en kunnen herhalen.

Tweede helft opende Blauw-Wit de score maar door twee doelpunten aan de kant van Zaamslag werd het gat weer groter. Hoewel een vak het verdedigend goed op orde had en dat vak van Zaamslag de tweede helft op nul doelpunten hield, had men aan de andere kant aanvallend moeite met een zakkende heer van Zaamslag. Daardoor waren de aanvallen te kort en zat het ook niet mee met de schoten. Het geloof begon bij Blauw-Wit op te raken en tot 12-9 leek Zaamslag op weg naar de eerste punten. Echter keerde BW binnen 10 minuten het tij en het geloof kwam weer helemaal terug. Met vier doelpunten op rij pakte Blauw-Wit de voorsprong, 12-13. Een omstreden strafworp een minuut voor tijd zorgde voor 13-13. Maar met twee doelpunten en tactische time-outs in de laatste minuut trok Blauw-Wit de overwinning over de streep, 13-15.

Hoe lekker is het om zo terug te komen. Echter, er is ook werk aan de winkel. Zeker met de lengte in de ploeg moeten we in de aanval toch een aantal keer kunnen herhalen, dan moet wel het tempo omhoog en moet iedereen in beweging blijven. Komende zaterdag speelt de selectie thuis. Blauw-Wit 2 neemt het om 14.25u op tegen Tjoba 4, beide ploegen zijn nog puntloos dus zaak voor BW om hier de eerste punten te pakken. Het eerste neemt het om 16.00u op tegen Scheldevogels. Directe concurrenten van elkaar. Scheldevogels heeft alle drie de wedstrijden gewonnen dus BW moet aan de bak om op gelijke hoogte te komen en kan dan ook alle support gebruiken! Tot volgende week

Geplaatst in Wedstrijdverslagen.