Collectief sterk Blauw-Wit wint verdiend van Seolto

Het leek afgelopen zaterdag een echte herfstdag te worden met wind en regen maar niks was minder waar. Tijdens de wedstrijd van tweede, dat knap gelijk speelde tegen ONDO 4, trok het helemaal open en verscheen zelfs de blauwe lucht. Voor Blauw-wit 1 stond de eerste return op het programma tegen Seolto.

Wegens de blessure van Kirsten begon Esmee in de basis. Het begin van de wedstrijd was aan de zijde van Blauw-Wit wat slordig. Het kwam in de eerste aanval nog wel op een 1-0 voorsprong maar keek zes minuten later tegen een 2-3 achterstand aan. Men trok het weer gelijk naar 3-3 maar BW was nog niet helemaal scherp. Passes kwamen niet aan en de aanvallen waren soms gehaast en kort. Seolto kon hiervan profiteren door uit te lopen naar 3-5. Maar de thuisploeg leek op tijd wakker geschud en nog voor rust kon deze achterstond omgebogen worden in een 8-6 voorsprong.

Aan het einde van de eerste helft kreeg Blauw-wit meer en meer de controle. Verdedigend pressie blijven geven en ze naar buiten dringen. Aanvallend moest men vooral deze lijn de tweede helft doortrekken.

De eerste vijf minuten van de tweede helft werd er om en om gescoord, daardoor bleef het verschil een à twee doelpunten in het voordeel van Blauw-Wit, 10-9. In de fase die volgde scoorde Blauw-Wit twee belangrijke doelpunten waardoor er een verschil van drie op het scorebord verscheen, 12-9. Blauw-Wit scoorde iedere drie minuten, waar Seolto in de laatste 17 minuten slechts twee keer de korf wist te vinden. Op 13-11 sloeg de Kloetingse ploeg toe en liep uit naar 16-11 en uiteindelijk naar 19-13.

Een mooie en verdiende overwinning voor een collectief sterk Blauw-Wit, dat zeven verschillende mensen op het scoreformulier heeft staan, allen met minimaal twee doelpunten. Daarnaast ook een belangrijke overwinning want in de 3e klasse J staat de top 6 binnen vijf punten van elkaar. Blauw-Wit staat op een mooie 3e plek en zal deze verworven klassering na de zaal moeten verdedigen.

Op naar de zaal, 24 november zal de zaalcompetitie starten. Dan zal ook, na het succes van vorig jaar, Heel Blauw-Wit Bakt plaatsvinden. Vergeet je niet op te geven! Hou de evenementenkalender in de gaten, er staan nog een hoop leuke activiteiten op de planning 🙂

Geplaatst in Wedstrijdverslagen.