Eindelijk twee punten voor Blauw-Wit

Hoewel Blauw-Wit 1 op de helft van de zaalcompetitie van te voor een betere klassering voor ogen had, vallen er komende weken nog genoeg punten te halen om in ieder geval uit de degradatiezonde weg te komen. Te beginnen met afgelopen zaterdag. Zowel het eerste als het tweede speelden tegen de selectie van Triade uit Langerak. Helaas wist het tweede niet de twee punten in Kloetinge te houden, voor het eerste was het zaak om die broodnodige punten wel te pakken.

De eerste helft ging beide ploegen gelijk op. Blauw-Wit pakte een 2-0 voorsprong, die Triade daarop weer gelijk trok. Bij 4-4 moest Blauw-Wit even passen en liep Triade uit naar 4-6. De resterende eerste helft pakte de bezoekers steeds twee doelpunten voorsprong maar bleef Blauw-Wit, in tegenstelling tot vorige wedstrijden, goed mee scoren waardoor het verschil bij rust maar een doelpunt was, 8-9.

Leuke wedstrijd met een spannende tweede helft in het vooruitzicht. Ten opzichte van vorige wedstrijden leek het of Blauw-Wit er deze zaterdag echt als team stond. Waar men het nog al eens liet liggen als het op achterstand kwam in de eerste helft bleef Blauw-Wit er nu wel in geloven. Zaak om dat ook de tweede helft te blijven doen en te knokken als team, goed voorverdedigen en mee blijven scoren.

Blauw-Wit maakte uit de eerste aanval na rust meteen gelijk en de eerste 10 minuten van de tweede helft gaf hetzelfde beeld als het einde van de eerste helft. Triade kwam op voorsprong en Blauw-Wit maakt gelijk tot 13-13 waarna de Kloetingenaren een voorsprong van twee doelpunten pakken, 15-13. Helaas kon men deze voorsprong niet vasthouden en 10 minuten voor tijd stond het met 16-16 weer gelijk. Triade pakte weer de leiding maar Blauw-Wit was afgelopen zaterdag mentaal sterk en boog deze 16-17 achterstand om in een 20-18 voorsprong. Nu waren het weer de bezoekers die de stand twee minuten voor het einde gelijk trok, 20-20. In de laatste minuut werd er nog vier keer gescoord: via 21-20 werd het 21-21 en pakte Blauw-Wit de winst via 22-21 naar 23-21.

Wat een ongelooflijk spannend slot van de wedstrijd en wat een heerlijke overwinning voor Blauw-Wit dat de punten zo hard nodig heeft. Deze wedstrijd bewijst eens te meer dat men het wel kan maar de afgelopen tijd niet lukte. Complimenten voor de ploeg dat iedereen er in bleef geloven en bleef knokken ondanks dat het steeds stuivertje wisselen was. Deze vorm moet men vasthouden komende weken en op naar zaterdag. Blauw-Wit 1 moet dan de verre reis maken naar Asten om het op te nemen tegen de hekkensluiter, Klimop. Blauw-Wit 2 reist af naar Hardinxveld-Giessendam om daar de punten te pakken tegen Vriendenschaar!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen.