Na ijzersterke tweede helft pakt BW alsnog de overwinning

De selectie reisde op een schitterende nazomerse zaterdag af naar Kapelle om het op te nemen tegen KVK. Belangrijke wedstrijd voor het eerste, bij winst zou men in het klassement verder uit lopen maar bij verlies zou het gat met de concurrentie kleiner worden. Ondanks dat KVK alleen van TOGO wist te winnen, is het geen ploeg die je moet onderschatten. Met de nodige supporters aan de zijlijn floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd.

Hoewel KVK beter in de wedstrijd leek te zitten dan Blauw-Wit ging het de eerste tien minuten gelijk op tot 3-3. KVK liep uit naar 6-3 en BW had geen antwoord op het spel van de Kapellenaren, die de korf gemakkelijker wisten te vinden. Met name een vak had moeite om het verdedigend dicht te houden en met een zakkende heer van KVK, wat resulteerde in veel een-schotse aanvallen. Blauw-Wit had meer kansen nodig dan de tegenstander om bij te blijven maar wist de schade knap te beperken tot vier doelpunten bij rust, 11-7.

Men gaf in de eerste helft veel te veel ruimte weg waardoor KVK makkelijker tot doelpogingen kon komen. De tweede helft moest er dan ook meer verdedigende druk gegeven worden. Blauw-Wit heeft eens te meer laten zien dat het een achterstand kan ombuigen in een voorsprong. Het vertrouwen was dan ook nog niet helemaal verdwenen.

Met twee tactische wissels aan het begin van de tweede helft, kwam Blauw-Wit ijzersterk uit de kleedkamer. Binnen tien minuten was de stand op het scorebord weer gelijk, 11-11. De spanning in de wedstrijd was helemaal terug. Blauw-Wit bleef de tweede helft doorgaan waar het mee begonnen was en pakte met 12-13 zelfs de voorsprong. KVK dacht daar echter anders over en pakte, na de 15-15, vijf minuten voor tijd een voorsprong van twee doelpunten, 17-15. Dit leek toch de genade klap voor Blauw-Wit. BW zat echter in de flow, dichtte het gat en pakte in de laatste minuut via een strafworp de punten, 17-18.

Complimenten voor de ploeg die erin bleef geloven en zijn blijven knocken tot het einde. Een goede tweede helft waar het het verdedigend beter op orde had (zes tegendoelpunten) en zelf minder kansen nodig had voor een doelpunt (en misschien wat geluk), resulteerde uiteindelijk in de winst. Het team vindt beter en beter zijn draai, komt al dan niet laat op gang maar staat met vier overwinning op een mooie tweede plek. Volgende week speelt de selectie thuis. Blauw-Wit 2 speelt tegen TOP 4, dat nog ongeslagen aan kop gaat. Voor het BW 1 staat de derby op het programma tegen TOGO. Dit zijn natuurlijke altijd mooie wedstrijden dus kom allemaal kijken en supporteren!!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen.