Onzorgvuldig Blauw-Wit niet scherp genoeg

Afgelopen zaterdag stond er slechts een wedstrijd op het programma, DSO 1 - Blauw-Wit 1. Een aantal spelers die al wat langer meedraaien in de senioren zullen deze ploeg nog wel kennen van een paar seizoenen geleden. Een ploeg die steeds stuivertje wisselde tussen de 2e en de 3e klasse. Lijkt het dit seizoen wat zwaarder te hebben in de 3e klasse maar geen ploeg om te onderschatten. Na toeristische route door wat boerendorpjes kwam het eerste aan in Klundert en met schitterend korfbalweer floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd.

Blauw-Wit begon, door afwezigheid van Joost met Denny in de basis en Ivo naar het andere vak, goed aan de wedstrijd door een snelle 2-0 voorsprong te pakken. Hierna kreeg Blauw-Wit echter een dreun te verwerken door het geblesseerd uit vallen van Kirsten met een vervelende kuitblessure. Door de omzetting qua vakken was Blauw-Wit wat onwennig en kon DSO profiteren. Via 1-3 werd het 3-3 en ging het gelijk op tot 6-6, waarna DSO voor rust een gaatje wist te slaan van twee doelpunten, 8-6.

Ondanks de tegenslag in de eerste helft zijn er kansen genoeg, alleen het vertrouwen mist. Te korte schoten en te weinig rebounds resulteerde in veel een-schotse aanvallen. Hoofd erbij houden en vol vertrouwen de tweede helft in gaan. Een achterstand van twee doelpunten is te overbruggen.

Via 9-6 komt Blauw-Wit terug tot 9-8 maar het geloof lijkt er niet te zijn. Het loopt moeizaam en men is niet in staat om de stand gelijk te trekken. Blauw-Wit heeft moeite met de achterverdedigende tactiek van DSO en ziet de achterstand op lopen naar 12-9. De tijd tikt weg, al wordt het nog even spannend bij 13-12 maar trekt DSO toch aan het langste eind, 15-13.

Enige manier om het, anti-korfbal, achterverdedigen af te straffen is door te scoren maar dat liet Blauw-Wit juist vandaag na. Kansen waren er genoeg maar het was ook bij vlagen onzorgvuldig en niet scherp genoeg. Blauw-Wit mag het zichzelf dan ook aanrekenen dat het onnodig punten verliest. Hoewel men door het verlies een aantal plekken zakt in het klassement, staat het eerste nog altijd stevig in de middenmoot. Komende zaterdag staat voor de selectie de laatste veldwedstrijd op het programma en uiteraard gaan we er dan met z'n allen weer tegen aan. Er word gespeeld tegen de ploegen waarmee de veldcompetitie ook begon. Het tweede neemt het op tegen ONDO 4 en het eerste tegen Seolto 1. BW2 wist de eerste wedstrijd niet te winnen van ONDO. Zal het zaterdag voor een stunt zorgen en tweede winst van deze competitie pakken? BW 1 wist in een enerverende wedstrijd waarin de emoties soms hoog op liepen te winnen en gaat er zaterdag alles aan doen om de punten in Kloetinge te houden!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen.