Titelfavoriet Erasmus maat te groot voor Blauw-Wit

Na twee gewonnen wedstrijden op rij lijkt Blauw-Wit de vorm van het veld weer een beetje terug te hebben gevonden. Zeker de wedstrijd tegen Triade put vertrouwen voor de spannende ontknoping van het zaalseizoen. Afgelopen zaterdag moest de selectie naar Rotterdam voor de wedstrijd tegen Erasmus. Beide Rotterdamse teams staan er goed voor in hun eigen poule dus met oog op de stand zal het moeilijk worden om de punten mee naar Kloetinge te nemen. Maar Blauw-Wit had eigenlijk niks te verliezen in Rotterdam dus begon het vol vertrouwen aan de wedstrijd.

Het eerste kwartier kon Blauw-Wit goed mee tot 6-6 waarna Erasmus een voorsprong van vier doelpunten pakte, 6-10. Erasmus was, net als in de vorige wedstrijd, deze keer ook weer erg zuiver van afstand en bouwde zodoende de voorsprong verder uit naar een verschil van zes aan het einde van de eerste helft, 14-8.

De thuiswedstrijd gingen de ploegen rusten met een 7-17 stand op het scorebord dus in dat opzicht was deze wedstrijd al een verbetering. In de eerste helft lag het tempo aanzienlijk hoog en Blauw-Wit wilde daar maar al te graag in mee. Je kon merken dat Erasmus dit langer vol kon houden waardoor het verschil aan het einde van de eerste helft gemaakt was. Wellicht de tweede helft een tempo lager spelen om het spel van de Rotterdammers te vertragen en zo het aantal kansen tegen te verminderen.

De tweede helft wist Blauw-Wit de korf moeizaam te vinden en scoorde het pas na 21 minuten (!) voor het eerst. Ondertussen had Erasmus er al vijf in liggen en was het verschil in de dubbele cijfers gelopen, 19-9. De Rotterdammers bleven doorgaan en weer kon Blauw-Wit maar niet tot in scoren komen behalve nog één in de laatste minuut. Dit resulteerde in een 25-10 eindstand.

Uiteindelijk geen hele slechte wedstrijd van Blauw-Witte zijde maar moet er eerlijk geconcludeerd worden dat ook deze keer Erasmus weer een maatje te groot was. Blauw-Wit moest het afleggen tegen de reboundkracht van de lange heren waardoor de ploeg uit Rotterdam herhaaldelijk kon blijven aanvallen. Daarnaast heeft Erasmus in verhouding minder kansen nodig om tot scoren te komen. Het is daarom ook geen schande om hiervan te verliezen. Nu vol vertrouwen de komende wedstrijden in gaan. Er zijn eigenlijk nog drie sleutelwedstrijden waar punten gepakt moeten worden; thuis tegen Stormvogels en PSV en uit tegen OEC. PSV en OEC moeten beide nog tegen hekkensluiter Klimop dus ergens zal Blauw-Wit 'bonuspunten' moeten pakken en hopen dat in ieder geval OEC buitenom Klimop geen punten pakt, wil het van die zevende plek af. De eerst volgende wedstrijd is pas na de carnaval namelijk op 9 maart. Dan speelt de selectie vroeg in de middag tegen K.V. Stormvogels. De punten zijn hard nodig dus alle support is welkom!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen.