Verdiende zege voor Blauw-Wit 1

Op zaterdag 9 september stond de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe veldseizoen op het programma. Het eerste mocht het opnemen tegen Luctor 1 en daar moest toch van gewonnen worden. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. 

Blauw-Wit startte voortvarend. Men speelde lange, gevarieerde aanvallen met veel kansen en gaf verdedigend weinig weg. Dit resulteerde in een 6-0 voorsprong. Pas na 22 minuten scoorde Luctor voor het eerst. Deze riante voorsprong zorgde ervoor dat Blauw-Wit te makkelijk ging korfballen. Ze speelde niet meer zo gevarieerd als in de eerste 20 minuten en gaven meer kansen weg. Via 7-1 stond het plots 7-5. Blauw-Wit scoorde voor rust nog een keer en ging met voorsprong van drie doelpunten de rust in. De eerste drie doelpunten na rust waren voor Luctor waardoor de stand weer gelijk was, 8-8. Even leek het erop dat Blauw-Wit de voorsprong uit de eerste helft uit handen ging geven. Maar de koppies werden bij elkaar gestoken en men pakte de draad weer op. Via 9-9 werd het 12-9 in het voordeel van Blauw-Wit. De energie bij Luctor was op en Blauw-Wit speelde de wedstrijd geduldig uit en dat leverde de eerste winst van dit seizoen op, 13-10. 

Ondanks dat Blauw-Wit de voorsprong bijna uit handen gaf, kan er tevreden terug gekeken worden. Het begin van de eerste helft en de laatste 10 minuten werd er zeer goed gekorfbald. En in plaats van gefrustreerd te raken en te gaan zeuren op elkaar, pakte ze het als team weer op. Volgende week speelt zowel het eerste als het tweede een uitwedstrijd tegen TOGO om 14.30 uur en om 16.00 uur. Kom allemaal weer kijken!

 

Geplaatst in Wedstrijdverslagen.