Vierde nederlaag voor Blauw-Wit

Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd van 2019 op het programma. De selectie moest het opnemen tegen KVK uit Kapelle. Belangrijke wedstrijden voor de selectie. Het eerste kon bij winst het gat met de hekkensluiter vergroten en aansluiting vinden bij de subtop. Bij verlies zal men naar beneden moeten kijken en zich moeten mengen in de degradatiestrijd. Blauw-Wit 2 gaf het goede voorbeeld door verdiend met 13-11 van KVK 2 te winnen. KVK 1 had echter nog een appeltje te schillen met Blauw-Wit 1. Op het veld werd er door Blauw-Wit in de allerlaatste minuut gewonnen. Scherp aan de wedstrijd beginnen dus.

Zoals zo vaak deze zaalcompetitie kwam Blauw-Wit nog wel op een 1-0 versprong maar stond het 10 minuten later tegen een 2-10 achterstand aan te kijken. Het eerste heeft deze zaalcompetitie de grootste moeite met scoren en is een van de meest gepasseerde ploegen uit de poule. KVK ging dan ook door waar ze mee bezig waren en breidde de voorsprong voor rust nog uit naar 5-16.

Een herhaling van de wedstrijd tegen Erasmus lag in het verschiet. Door te weinig rebounds, dat resulteerde in veel een-schotse-aanvallen, creëerde Blauw-Wit te weinig kansen en kon het niet lekker in haar spel komen. Tweede helft weer opnieuw beginnen en hoofden omhoog.

De tweede helft veranderde het spelbeeld weinig. Blauw-Wit was niet bij machte om het KVK moeilijk te maken. Het is ook lastig korfballen wanneer je een verloren wedstrijd aan het spelen bent. De bezoekers uit Kapelle bleven er lustig op los scoren. Met name de heren hadden de smaak te pakken, 24 van de 30 doelpunten kwamen van hun hand.  Waar KVK er steeds drie of meer maakte, scoorde Blauw-Wit er slechts een. Via 7-19 werd het 9-27 en floor de scheidsrechter af bij 12-30.

Door de vierde nederlaag zal Blauw-Wit (voorlopig) niet mee draaien in de subtop en zal het meer rond de onderste plekken moet focussen. Daarom zijn de komende twee wedstrijden van cruciaal belang als men de twee ploegen, die de plekken op de ranglijst boven Blauw-Wit innemen, treft. Er zullen vier punten gehaald moeten worden om in ieder geval uit de onderste regionen weg te blijven. Daarvoor moet Blauw-Wit wel beter spel laten zien dan het de afgelopen wedstrijd heeft gedaan. De knop moet om, zowel aanvallend als verdedigend zal er iets moeten veranderen waardoor het niveau van het veldseizoen weer gehaald zal worden.

Komende zaterdag speelt de selectie uit tegen PSV. De ploeg uit Eindhoven staat in puntenaantal gelijk dus telt er maar een ding zaterdag en dat is winnen!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen.