Volle buit voor Blauw-Wit

Op zaterdag 23 september stond de tweede thuiswedstrijd op het programma. Op deze prachtige nazomer zaterdag, zagen Blauw-Wit 1&2 eerst BW 3 winnen van Fortis, waarna ook het tweede de winst pakte tegen Goodluck 2. Voor Blauw-Wit 1 zat er maar een ding op en dat was winnen van Goodluck 1! 

De wedstrijd kwam moeizaam op gang. Er werd goed verdedigd maar aanvallend was het zoeken. Desondanks kwam Blauw-Wit op een 2-0 voorsprong maar Goodluck trok daarop de stand direct weer gelijk. Blauw-Wit pakte weer een punt voorsprong maar via 3-2 werd het door slordigheden in de verdediging 3-5 voor Goodluck. Blauw-Wit herpakte zich, had de zaakjes verdedigend weer op orde en zocht aanvallend naar de aansluiting. Dit werd beloond met drie goals en hierdoor ging Blauw-Wit met een voorsprong de rust in, 6-5.  

In de rust werd BW 1 op scherp gezet. Verdedigend domme fouten er uit halen en aanvallend rustig en geduldig opzetten en niet onbelangrijk, kansen afmaken. Niet de eerste goal na rust doorlaten maar zelf die goal maken. En zoals zo vaak bij Blauw-Wit gebeurd, kreeg men meteen in de eerste tegen aanval een goal om de oren. Maar dit seizoen heeft Blauw-Wit al laten zien dat men volwassen kan korfballen en om ondanks de spanning niet te gaan zeuren op elkaar. BW ging lange aanvallen spelen van enkele minuten en dat resulteerde in twee doelpunten, 8-6. Goodluck bracht het verschil weer terug naar 1. Vanaf toen bleef de wedstrijd spannend. De ploegen scoorden om en om, waardoor het gaatje steeds 1 a 2 doelpunten in het voordeel voor Blauw-Wit bleef. Bij een 12-11 tussenstand en nog een minuut te spelen probeerde Goodluck de bal van hun verdediging naar hun aanval te brengen maar Blauw-Wit verdedigde sterk uit en onderschepte de bal. Een hele belangrijke onderschepping want hierdoor kon Blauw-Wit de wedstrijd uitspelen en floot de scheidsrechter af bij een 12-11 eindstand. Een belangrijke overwinning voor Blauw-Wit, dat nu 4 punten los staat van de twee onderste ploegen. 

Volgende week moeten Blauw-Wit 1 & 2 tegen K.V. Stormvogels in Westkapelle. Stormvogels 1 is door de winst op Togo koploper in de 3e klasse. Blauw-Wit 2 staat een punt boven Stormvogels 2. Blauw-Wit kan dus alle support gebruiken!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen.