Zakelijke overwinning voor Blauw-Wit 1

Na het zure en onnodige verlies van vorige week moest bij Blauw-Wit afgelopen zaterdag de knop om. De tweede wedstrijd stond op het programma en net als vorige week zaterdag een onbekende (jonge) ploeg, Klimop uit Asten. Blauw-Wit begon in de dezelfde opstelling als vorige week en de punten moesten hoe dan ook gepakt worden.

Blauw-Wit pakte meteen een 2-0 voorsprong. Klimop wist in hun tegen aanval ook te scoren en zette de 2-1 op het scorebord. Blauw-Wit hield een voorsprong van een à twee doelpunten tot 9-7, waarna het de voorsprong uit bouwde richting de dubbele cijfers en ging rusten met een 14-7 voorsprong.

Eerste helft werd er naar behoren gekorfbald door de thuisploeg. Er werden genoeg kansen gecreëerd en hoewel het hier en daar soms te gehaast en slordig was, resulteerde het in nette zeven doelpunten voorsprong. De bezoekers hadden weinig in te brengen maar met de wedstrijd van vorige week toch ergens in het achter hoofd, moest er scherp gestart worden de tweede helft.

Echter had de rust niet veel goeds gebracht voor de thuisploeg en was de wedstrijd vrijwel dood gebloeid. Na 15 minuten in de tweede helft was er slechts drie maal gescoord, 16-8. Doelpunten waren zeldzaam maar een aantal wissels tussen de twee vakken bij BW bracht weer wat leven in de wedstrijd. Blauw-Wit vier keer op rij scoorde, 21-10. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij een 22-11 eindstand.

Zakelijke overwinning dat zeker geen schoonheidsprijs verdient (zeker de tweede helft niet) maar Blauw-Wit 1 pakt wel twee punten en daar ging het afgelopen zaterdag om. Komende week speelt de selectie weer thuis. Om 13.30 speelt Blauw-Wit 2 tegen Erasmus 2 en om 14.40 speelt Blauw-Wit 1 tegen Erasmus 1. Erasmus is een van favoriete voor de titel maar Blauw-Wit heeft eens te meer bewezen juist tegen die ploegen boven zichzelf uit te kunnen stijgen en zal de punten zelf nodig hebben om mee te willen doen in de subtop. Kom daarom allemaal de selectie aanmoedigen komende zaterdag!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen.