Zuur en onnodig verlies voor Blauw-Wit 1

Na een maand van korfballoze weekenden begon eindelijk de zaalcompetitie voor Blauw-Wit in een vernieuwde opstelling. De selectie is ingedeeld in twee klassen met veel onbekende ploegen zoals ook de tegenstander van afgelopen zaterdag, Triade uit Groot-Ammers. Voor de verandering speelde Blauw-Wit 1 voor de wedstrijd van het tweede.

Blauw-Wit begon sterk aan de wedstrijd en stond binnen zeven minuten op een 0-4 voorsprong. Triade scoorde hun eerste goal maar Blauw-Wit vergrootte gestaag de voorsprong naar 1-6. Vanaf 2-7 verkleinde Triade met drie goals op rij het gat naar twee, 5-7. Het laatste kwartier van de eerste helft werd er om en om gescoord, waarbij Blauw-Wit nog wel een doelpunt meer maakte en de ruststand op 8-11 bracht.

Het was hier en daar wat zoeken in de nieuwe opstelling. Daardoor was het soms wat rommelig maar met deze stand was er geen vuiltje aan de lucht.  De tweede helft nog keer 11 doelpunten maken en het verdedigend zo dicht houden.

Eerste doelpunt na rust was voor de Kloetingers maar door twee goals van Triade was het verschil op eens weer twee. Men kon dit verschil van twee doelpunten vijf minuten op het scorebord houden, 12-14. Echter was het Blauw-Wit dat de controle over de wedstrijd verloor. Acht minuten zonder doelpunten aan de kant van BW, zorgde ervoor dat Triade de achterstand wist te dichten en zelfs vier goals uit liep, 19-15. Een wissel tien minuten voor tijd kwam te laat en mocht niet meer baten. Blauw-Wit wist de korf wel weer te vinden maar het geloof was totaal verdwenen. De goed fluitende scheidsrechter floot bij een 24-20 stand voor het einde van de wedstrijd.

Heel zuur en totaal onnodig verlies voor Blauw-Wit. Men mag zichzelf achter de oren krabben hoe het mogelijk is dat er in de tweede helft twee keer zo veel doelpunten worden doorgelaten als in de eerste helft (16!). Ondanks de doelpuntloze fase mag dat mag absoluut niet gebeuren. Helaas wist Blauw-Wit 2 ook niet te winnen van Triade 2 en keerde de selectie puntloos naar huis.

Komende zaterdag speelt iedereen thuis. Blauw-Wit 2 speelt in hal 1 om 14.15 tegen Vriendenschaar 4, daarna neemt Blauw-Wit 1 het om 15.30 op tegen Klimop 1 uit Asten. De selectie gaat er alles aan doen om vier punten te halen dus alle support is welkom!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen.